Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гърция празнува Деня на въоръжените сили

[post-views]
Мицотакис: Не знаех за подслушването

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис излезе с обръщение към гръцкия народ за празника на въоръжение сили, предаде телевизия Скай.

В обръщението си той отбеляза, че „във време на национална нестабилност, война в сърцето на Европа, както и открити заплахи по границата ни, Денят на въоръжените сили се превръща в Деня на цяла Гърция и всички гърци. Възможност за сплотяване и самоувереност, но и за почит на вечните стражи на независимостта и прогреса на страната“.

Премиерът добави, че тази година родината им посреща празника на армията „по-силна от всякога“- с подобрена отбрана, с разпростираща се дипломатическа мрежа от съюзници, както и развиваща се икономика, която подкрепя гражданите си в справянето с инфлацията.

Завършвайки речта си Мицотакис каза, че „21 ноември е ден на национална благодарност към героите, които са се жертвали за свободата на страната ни. И същевременно момент за национално единство и национална решителност“.

В днешния празник президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу участва на поклонението в Митрополитския храм в Атина и в последствие поднесе венец на Паметника на незнайния войн, пише АНА-МПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани