Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Земетресение разтърси Индонезия, най-малко 56 души загинаха, над 700 са ранени

[post-views]
Земетресение разтърси Индонезия, най-малко 56 души загинаха, над 700 са ранени

Силно земетресение разтърси главния индонезийски остров Ява. Местните власти потвърдиха за най-малко 56 загинали и повече от 700 ранени. Очаква се през следващите часове статистиката да става все по-черна.

Земетресението е с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер и дълбочина от 10 км., съобщиха от Индонезийската Агенция по метеорология, хидрология и геофизика и успокоиха, че няма опасност от цунами. Епицентърът е бил на сушата, в провинция Западна Ява, на около 75 км. от столицата Джакарта, където трусът също е усетен.

Бедствието се случва в гъсто населен, свлачищен район, с нестабилни постройки. Откъснати са цели квартали, унищожени са стотици, дори хиляди къщи, посочват местните власти. Спасителните екипи продължават да работят с надежда, че могат да открият оцелели под руините.

Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват тълпи от хора, търсещи медицинска помощ. В болница са починали близо 20 души. Над 300 души са прегледани на открито, поради недостиг на места. В повечето случаи става дума за счупвания, получени при затискане от отломки на разрушени сгради, посочват местните власти и предупреждават, че броят на жертвите и ранените ще се увеличава.

Най-ново

Единична публикация

Избрани