Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Създателят на бойното изкуство „Булкемпо” мастер Велин Хаджолов и многокротната световна шампионка Анна Априлова с огромно признание от Световния съюз на бойните изкуства

[post-views]

На среща която се проведе гр. Чунгджу, Южна Корея мастер Хаджолов бе избран за съпредседател на Комисията за проверка на новите кандидатури („Screening Committee“) на Световния съюз на бойните изкуства (WoMAU) с двугодишен мандат.

Широките познания и дългогодишният му опит в сферата на бойните изкуства, завидната му биография като правоохранител, състезател, треньор, световни титли и върхови международни постижения, бяха неоспорим мотив във вземането на крайното решение.

Комисията се състои от пет пълноправни членове – трима изявени майстори на корейските бойни изкуства и двамата съпредседатели Мастер Велин Хаджолов, създател на Булкемпо и председателят на филипинската федерация „Арнис“- Ричард Диалого. 

Всяко самобитно бойно изкуство, кандидат за членство в международната организация, ще преминава през тяхната проверка и одобрение.

Българските представители посетиха единствената в света традиционна академията по Те-кион, намираща се в гр. Чунгджу, Южна Корея, по покана на президента на Корейската Те-кион асоциация Муун Дае – сик и вице-президента Бак Ман- уеоб.

Мастер Велин Хаджолов е първият българин преминал обучение в академията през 2005 година.

Той е единственият български наставник, който класира две наши състезателки в златната петица на отворените двубой (без категория) по време на световно първенство в Корея.

През 2016г., на световното първенство в Чонгджу, отново класира наша състезателка като национален селекционер на отбора ни, която спечели бронзов медал на отворените двубой (без теглова категория).

Гранд – мастер Бак е жива легенда на Те-кион.

Той е с дълбоко уважение към Булкемпо и неговия създател Велин Хаджолов.

По време на посещението на българската делегация бе обсъдено участието на наши представители на предстоящото световно първенство по Те-кион, което ще се проведе през месец октомври 2023 година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани