Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иранската Революционна гвардия удари иранска кюрдска групировка на територията на Иракски Кюрдистан

[post-views]
Иранската Революционна гвардия удари иранска кюрдска групировка на територията на Иракски Кюрдистан

Корпусът на гвардейците на Ислямската революция атакува с ракети и дронове камикадзе база на „терористи сепаратисти“ в Иракски Кюрдистан, съобщи полуофициалната агенция Тасним, цитирана от Ройтерс.

„При днешната операция база в района на Киркук на сепаратистката терористична организация, известна като „Пaртия на свободен Кюрдистан“, беше атакувана с ракети и дронове камикадзе“, посочи Тасним.

Осведомителната агенция допълни, че от 14 ноември Революционната гвардия е предприела нова вълна от атаки срещу „терористите сепаратисти“ в отговор на предполагаеми действия на групировката за подриване на сигурността в иранските градове по границата с Ирак.

Миналата седмица двама души загинаха, а десет бяха ранени при удар с дронове и ракети по централите на ирански кюрдски партии в автономния район Иракски Кюрдистан.

Техеран обвинява организациите на иранските кюрди, намерили убежище в Иракски Кюрдистан, в провокиране на протестите, които обхванаха Иран след смъртта на кюрдката Махса Амини на 16 септември в ареста на нравствената полиция.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани