Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Канада налага санкции на беларуски фирми и на още длъжностни лица във връзка с войната в Украйна

[post-views]
Канада удря с нови санкции руския петрол и газ

Канада каза днес, че ще санкционира администрацията на беларуския президент Александър Лукашенко заради това, че подкрепя Русия във войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Външното министерство в Отава каза, че ще наложи санкции на още 22 официални лица от Беларус, както и на 16 беларуски компании, свързани с военното производство, технологиите, инженерството, банкирането и железопътния транспорт.

Министерството заяви, че сред официалните лица са и някои, които са „съучастници в настаняването и транспортирането на руски войници и бойна техника, свързани с инвазията в Украйна“.

Канада е сред страните, наложили строги финансови мерки срещу Русия за инвазията в Украйна на 24 февруари и за последвалата война, в която Беларус се ползва като място за подготовка и планиране. Според данни на външното министерство страната е санкционирала повече от 1500 физически и юридически лица, включително и от Беларус.

Докато Киев и страните от Запада определят действията на Русия като непровокирана война, Москва ги нарича „специална военна операция“, с която да отърве Украйна от националистите и да защити рускоговорящите общности.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани