Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Левски победи ЦСКА след продължение в дербито от шестия кръг на Националната баскетболна лига за мъже

[post-views]
Левски победи ЦСКА след продължение в дербито от шестия кръг на Националната баскетболна лига за мъже

Левски победи ЦСКА след продължение с 95:92 в дербито от шестия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Редовното време завърши 82:82 точки :

Двубоят в столичната зала „Универсиада“ беше много оспорван, като нито един от двата тима не успя да се откъсне с двуцифрена преднина в хода на мача.

„Сините“ изиграха по-добро първо полувреме, през което водеха с 16:10 и 41:32, но в края „червените“ успяха да намалят пасива си до само точка – 45:46, след като в последните секунди Дeрил Оуенс вкара тройка.

В третата четвърт играчите на ЦСКА доминираха и стигнаха до обрат при 70:62 след 30 минути игра.

Баскетболистите на Левски не се предадоха и след серия от 11:0 в последната четвърт направиха обрат от 66:74 до 77:74 – 2:35 минути преди сирената.

С два фаула на Джон Флорвиъс резултатът стана 82:82 и се стигна до продължение.

В добавеното време също се игра равностойно. „Сините“ преодоляха пасив от 89:92, а с кош и два наказателни удара на Флорвиъс стигнаха до обрата и до крайния успех.

Две секунди преди края на продължението старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски получи второ техническо нарушение, след което дисквалификация и беше принуден да напусне залата.

В герой за „сините“ се превърна Златин Георгиев, който беше на асистенция от „трипъл-дабъл“. Той наниза 20 точки и добави 11 борби и 9 асистенции. Флорвиъс вкара 27 точки и хвана 9 борби. Лъчезар Димитров се отличи с 15 точки, а с 14 се включи капитанът Асен Великов. 13 пункта реализира Алън Арнет.

За ЦСКА Дерил Оуенс отбеляза 25 точки, Зейн Ноулс добави 22 и 11 борби. 17 точки при дебюта си с червения екип направи новото попълнение Джордан Калахан, а с по 11  пункта се отличиха Дамян Минков и Мартин Сотиров.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Берое, а Левски ще пътува за Варна за мач с Черно море Тича.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани