Информационен център на Министерство на oтбраната

29 златни и 5 диамантени сватби честваха в Деня на християнското семейство в Дупница

29 златни и 5 диамантени сватби честваха в Деня на християнското семейство в Дупница

34 дупнишки двойки, с над 50 години брак, празнуваха 29 златни и 5 димантени сватби, в Деня на християнсокото семейство в Дупница, а организатор на събирането за 10-и път е Общината. Семействата са сключили брак през 1972 и 1962 година.

Тържеството по утвърдения вече сценарий е за  подновяване на брачните клетви на семействата, като традиционно това се прави в Деня на християнското семейство.

Подготовката започва поне месец преди 21 ноември. Всички гости бяха посрещани по стар обичай с питка, мед и китка здравец. Двойките вписаха обетите си за вярност в нарочна книга, която беше въведена още при първия ритуал преди 10  години.

Символичен кум на двойките отново стана кметът на общината инж.Методи Чимев:

“Българското семейство е стожерът на нашето общество. Вие сте онази семка, от която пониква онова дърво, което изгражда семейството, градът, държавата. Поклон пред това, което сте“, обърна се към празнуващите инж Чимев.

Най-младото семейство, сключило брак в общината, Ивайло и Елизабет Терзиеви пък по традиция получиха питката и тайната на мъдростта, за дългия съвместен живот, от най-старото семейство Александър и Мария Спатовалийски.

По традиция официалната част от церемонията приключи с разрязване на торта от най-старата семейна двойка и от градоначалника.

За празничното настроение на юбилярите се погрижиха танцьорите от ФТА „Дупница“.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top