Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска се срещна с посланика на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом

[post-views]
Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска се срещна с посланика на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом

Сътрудничеството в областта на отбраната между България и Австрия обсъдиха днес, 23 ноември, заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска и извънредният и пълномощен посланик на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом. В срещата участваха и директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Радостин Илиев и аташето по отбраната на Република Австрия полковник Мартин Гирш.

„България разглежда Република Австрия като важен партньор в Европейския съюз, с който споделяме сходни позиции по актуални теми от европейския дневен ред“, подчерта заместник-министър Генчовска. Тя акцентира върху операцията на ЕС „Алтеа“ в Босна и Херцеговина за поддържането на стабилността в страните от Западните Балкани и популяризирането на европейската им перспектива и евроатлантическата ориентация. Заместник-министър Генчовска изтъкна, че срещата на министъра на отбраната Димитър Стоянов с австрийския командир на „Алтеа“ генерал-майор Антон Весели през септември тази година е била изключително ползотворна за развитието на перспективите за по-нататъшно взаимодействие.

Извънредният и пълномощен посланик на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом изказа благодарност за развитието на партньорството между двете държави в областта на отбраната.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани