Информационен център на Министерство на oтбраната

Студенти от УНСС се запознаха с дейността и отговорностите на Министерството на отбраната

Студенти от УНСС се запознаха с дейността и отговорностите на Министерството на отбраната

С основите на отбранителната политика на Република България, както и с най-актуалните теми от дневния ред на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС се запознаха студенти от специалностите „Международни отношения”, „Европейска политика и икономика” и „Политология“ от УНСС по време на среща в Министерството на отбраната.

Посещението бе организирано по инициатива на Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) с цел да запознае младите хора с дейността, историята и кариерните възможности, които институцията предоставя.

Младите хора поставиха въпроси, свързани с актуалната среда на сигурност, предизвикателствата, пред които страната ни е изправена във връзка с инвазията на Русия в Украйна, състоянието на въоръжените ни сили, механизмите за вземане на решения в НАТО и други.

Директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Радостин Илиев поздрави студентите за проявения интерес и инициативност да се запознаят отблизо с работата на Министерството на отбраната. Той подчерта, че в областта на сигурността и отбраната работят редица експерти, завършили международни отношения, политология и други социални науки.

Представени бяха и възможностите за участие в стажантски програми и стартиране на кариера в Министерството на отбраната.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top