Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова гонка с нелегални мигранти: Бус с бежанци самокатастрофира край Чирпан

[post-views]
Нова гонка с нелегални мигранти: Бус с бежанци самокатастрофира край Чирпан

23-ма мигранти от Сирия и Ирак и превозвалите ги с микробус двама трафиканти, които са украински граждани, бяха задържани от полицията след продължило над 70 километра преследване по АМ „Тракия“ и няколко населени места в Старозагорско. Арестът на нарушителите става край село Ракитница, където микробусът претърпял лека катастрофа, при която няма пострадали. Това съобщиха заместник-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов и районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Нарушителите са били арестувани край старозагорското село Ракитница след 70 километра преследване по автомагистралата, съобщи зам.- апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова обясни, че около 11 часа е бил подаден сигнал в района на 205 км на АМ „Тракия“ за полски микробус, който не се е подчинил и не е спрял на стоп палка. Полицаите започнали преследване по магистралата, а после – и през Чирпан и село Плодовитово.

При излизане от селото водачът на микробуса направил завой, но не успял да го вземе и спрял в затревена местност в селскостопански двор.

Нарушителите са спрени чак в района на старозагорското село Ракитница.

Двамата украинци – трафиканти се опитали да избягат, но след ново преследване  са арестувани. Всички са задържани във Второ РПУ в Стара Загора за 24 часа, като се очаква наблюдаващият прокурор да ги задържи за 72 часа.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани