Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Отмъщението на губещите“ – Зеленски осъди обстрела срещу град Херсон

[post-views]
Зеленски посети Херсон и говори пред войници

Украинският президент Володимир Зеленски определи смъртоносния обстрел срещу град Херсон, като „отмъщение на губещите“. „Оцеляхме, след девет месечна пълномащабна война, и Русия не може и няма да може да намери начин да ни пречупи, каза още държавният глава в традиционното си телевизионно обръщение към украинците.

След изтеглянето на руската армия от западния бряг на река Днепър в Херсонска област районът е подлаган на системен артилерийски обстрел.

Цел на последната атака, при която загинаха най- малко 7 души, а други 20 са ранени в жилищна сграда в град Херсон- административна столица на едноименна област.

Володимир Зеленски – президент на Украйна:

„Този терор започна веднага, след като руската армия беше принудена да напусне Херсон. Това е отмъщението на губещите. Те не знаят как да се бият. Единственото, което могат е да тероризират. Независимо дали става въпрос за „енергиен“, артилерийски или ракетен тероризъм. Русия изпадна на това ниво заради политическото си ръководство.

Два дни след последната масирана ракетна атака на Русия срещу енергийната инфраструктура на Украйна, милиони хора са без ток, отопление или питейна вода. И все пак благодарение на усилената работа на аварийните екипи електропреносната мрежа на страната макар и бавно започна да си стъпва на крака. Според данни на държавния енергиен оператор „Укренерго“ компанията може да покрие повече от половината потребление ток в страната, след като била възстановена работа на топло и водните електроцентрали.

Междувременно НАСА разпространи нощни снимки от космоса на Украйна, от които се виждат, как територията на страната потъва в мрак, след последните масирани ракетни атаки на Русия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани