Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мъск разкри предпочитанията си за президент на САЩ

[post-views]
Мъск няма да купува Манчестър Юнайтед, бил се пошегувал

Американският милиардер Илон Мъск заяви, че ще подкрепи губернатора на Флорида Рон ДеСантис, ако политикът реши да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 година.

„Да“, туитна Мъск в отговор на въпрос по темата, зададен от потребител. Предприемачът каза, че преди е подкрепял демократа Барак Обама и, макар и неохотно, е гласувал за демократа Джо Байдън в битката срещу републиканеца Доналд Тръмп, но сега е разочарован от Демократическата партия, защото се съмнява в подкрепата й за свободата на словото. „Моето предпочитание за президент през 2024 г. е някой разумен и центрист. Надявах се това да е администрация на Байдън, но досега съм разочарован“, написа Мъск в Туитър.

През юли предприемачът заяви, че републиканецът ДеСантис, който навърши 44 години през септември, лесно ще спечели през 2024 г срещу 80-годишния Байдън, без дори да провежда широка кампания. ДеСантис все още не е декларирал президентски амбиции, но американските медии са на мнение, че има всички признаци да бъде номиниран за Белия дом.

След като вече обяви намерението си да участва в изборите през 2024 г., Тръмп предупреди задочно губернаторът на Флорида с компрометиращи доказателства, ако той реши да се кандидатира за президент.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани