Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дроновете стават все по-невидими и опасни

[post-views]
Дроновете стават все по-невидими и опасни

Израел иска от индустрията да разработи нови въоръжени дронове с голям обсег. Новите супердронове трябва да носят на борда си специални оръжейни системи, които да са леки и с мощни бойни глави. Освен това бойните безпилотни летателни апарати трябва да могат да се зареждат във въздуха.
Дронът Heron TP (Eitan) е от най-новото поколение безпилотни летателни апарати на израелските военновъздушни сили. Най-малко три такива въоръжени летателни апарата сега са в различни етапи на развитие. В някои от тях ще се модернизират отделни системи, а в други системите ще бъдат с напълно нов дизайн. Усилията са насочени главно към по-голямата издръжливост във въздуха, както и към максималното намаляване на шума. Целта е те да станат практически безшумни. Освен това изискването е да са стелт, да бъдат и невидими за вражеските радари. В списъка от изисквания е включена и способността да се пренасят специални полезни товари на големи разстояния.
За дрона Heron TP се знае, че при излитане има максимално тегло 5670 кг, максимален полезен товар 2700 кг, издържа 30 ч полет и достига до 13 500 м надморска височина.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Михаил Григоров

Най-ново

Единична публикация

Избрани