Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хърватия победи с 4:1 Канада във вторият им мач от група „F“ на Световното първенство

[post-views]
Хърватия победи с 4:1 Канада във вторият им мач от група „F“ на Световното първенство

Хърватия постигна обрат и спечели с убедителното 4:1 срещу Канада на “Ал Тумама” във вторият им мач от група F на Световното първенство.  Алфонсо Дейвис откри резултата за “кленовите листа” още във втората минута, но “ватрените” изцяло промениха развоя на двубоя с голове на Андрей Крамарич (36′, 70′), Марко Ливая (44′) и резервата Ловро Маер койно оформи крайното 4:1 в добавеното време. (90+4′). Така „шахматистите“ продължиха тенденцията си да побеждават във втория си мач на Мондиал, което е ставало в пет от шестте им участия като самостоятелна държава. Северноамериканците пък допуснаха второ поражение в турнира и загубиха шансове за класиране за следващата фаза.

В другата среща от група „F“ Мароко поднесе поредна изненада на Светововното първенство в Катар и победи с 2:0 на Белгия. Футболистите на Уалид Реграги изиграха отличен двубой, като попаденията бяха дело на Абделхамид Сабири (73’) и Закария Абуклал (90’).

Белгийците пък изиграха втори пореден слаб двубой и не успяха да се противопоставят качествено на своя противник.

Така Хърватия събра 4 точки и поведе в група F, изпреварвайки Мароко само по голова разлика. Белгия остава на третата позиция с 3 пункта, а Канада отново е на дъното без актив и шансове за осминафиналите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани