Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трима палестинци са убити от израелски войници на Западния бряг

[post-views]

Трима палестинци са загинали при инциденти, при които израелски войници са открили стрелба на окупирания Западен бряг, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на палестинското здравно министерство. Това са поредните смъртни случаи в резултат на засиленото израелско-палестинско насилие и нарастващо напрежение, след като преди около седмица двама израелци загинаха при бомбен атентат в Йерусалим.

Палестинската новинарска агенция УАФА съобщи, че са избухнали сблъсъци между израелските сили и местни жители северно от град Хеброн на Западния бряг. Според израелските военни войниците са стреляли по палестинци, които са ги замеряли с камъни, хвърляли са самоделни взривни устройства и са стреляли по израелските сили.   Два автомобила на военните са били блокирани поради технически проблеми.

По данни на палестинското здравно министерство близо до Хеброн е бил убит 44-годишен мъж, а осем души са били ранени по време на стрелбата.

Двама братя – на 22 и 21 години, са загинали от израелски огън близо до село Кафр Ейн, западно от Рамала, в северната част на Западния бряг. Израелската армия не  коментира случая.

Напрежението между израелци и палестинци нараства от месеци на фона на нощни израелски операции на Западния бряг в отговор на смъртоносни нападения срещу израелци, отнели през пролетта живота на 19 души.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани