Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България иска конгреса на Европейската гимнастика през 2023 и с трима кандидати за техническите комитети

[post-views]

Българската федерация по гимнастика е кандидат за домакин на конгреса на европейската централа  през 2023 година. Освен това страната ни е издигнала и три кандидати за ръководните структури на организацията. Изборът ще бъде направен по време на конгреса на Европейската гимнастика, който ще се проведе от 1 до 3 декември в Албуферия (Португалия), това съобщи Красимир Дунев – президент на БФ Гимнастика.

„Ние имаме трима кандидати за ръководните структури. В акробатиката за член на Техническия комитет отново кандидатства Николай Иванов, който и досега беше негов член. Мисля, че няма да има проблеми за неговото преизбиране. Кандидатът ни в аеробиката е Димитрина Къндева. Тя кандидатства за първи път, но е страхотен професионалист и мисля, че ще бъде избрана единодушно. И в художествената гимнастика наш кандидат ще е Християна Тодорова. Там борбата ще бъде доста сериозна, защото има 18 кандидати за 6 места“, разясни олимпийският ни вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

„В петък ще направя презентацията за домакинството ни на конгреса през 2023 година. Той трябва да се проведе в началото на декември в София. И тук няма да имаме проблем, защото сме единствен кандидат. През 2019 година бяхме домакини на такъв форум и от европейската централа останаха много доволни от организацията. В Изпълкомът нашата кандидатура вече е била обсъдена, така че на 99 процента ще ни възложат още веднъж това домакинство“, допълни Дунев.

Освен членове на ръководните структури, делегатите на конгреса в Португалия ще трябва да изберат и президент на фездерацията. Единствената кандидатура е на досегашният председател Фарид Гаибов, който е и министър на спорта в Азербайджан.

„Фарид е единствената кандидатура. Очаква се да има промени в структурите на централата. Седем са кандидатите за три места за позицията вицепрезидент. За седемте свободни места в Изпълкома кандидатстват 20 души. Ще бъде трудно и много интересно, защото лобирането започна още преди няколко месеца. Ще видим кой ще влезе в структурите и какво ще се случи занапред“, завърши Красимир Дунев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани