Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двама курсанти от ВВВУ със стипендии от фондация „Еврика“

[post-views]
Двама курсанти от ВВВУ със стипендии от фондация „Еврика“

За двайсета поредна година фондация „Еврика“ определи стипендиантите си, студенти и ученици за 2023 г., в 11 области на знанието.

Стипендиите носят имената на известни български учени.

За 2023 г. стипендии в размер на 3000 лв. получават и двама курсанти третокурсници от ВВВУ „Георги Бенковски“. Курсант сержант Радина Иванова Бодурова от ВВВУ „Г. Бенковски“, специализация „Ръководител полети (Щурман управление на въздушното движение), получава стипендия за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев. Втората стипендия е за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на машиностроителните технологии на името на акад. Ангел Балевски – за курсант сержант Борислав Петров Иванов от ВВВУ „Г. Бенковски“– специализация „Летец-пилот“.

Kурсант старши сержант Илин Данаилов Димитров от ВВВУ „Георги Бенковски“, класно 949 от 4. курс, специалност „Летателни апарати и авиационни двигатели“, участва в проект „Млади хора за обединена Европа: справяне с конфликтите“, организиран по програма „Еразъм+”, Ка1 – „Младежки обмен“ от Tennis Club Junior S Teresa di Riva (Italy) в гр. Санта Тереза ди Рива, Италия.

В срещата по проекта взеха участие представители на Италия, Грузия, Испания, Молдова, Литва и България, а целта беше подобряване на сътрудничеството между държавите участници, обмяна на опит и знания.

Най-ново

Единична публикация

Избрани