Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Представиха филми на ВТК пред воини от Сухопътните войски

[post-views]
Филмът „Просто войник“ с предпремиера в 61-ва Стрямска механизирана бригада

Премиерата на филма на Военния телевизионен канал (ВТК) „Балкан-22” пред военнослужещи от Втора механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, се състоя в Стара Загора. „Вие сте едни от основните герои на този филм. За нас е много важно да ви представяме във възможно най-добра светлина”, каза пред пълната зала във Военния клуб в Стара Загора директорът на Информационния център на Министерството на отбраната (ИЦМО) Румяна Станимирова. Филмът разказва за най-голямото учение на Сухопътните войски през тази година – „Балкан-22”. В него едни от основните участници бяха воините от Втора механизирана бригада.

„Искам да благодаря на всички, които участваха в учението. То е успех на всеки един от вас”, каза след прожекцията командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов.

„Правим всичко възможно да удовлетворяваме вашите очаквания към нас, да бъдем един реален огледален образ на всичко, което се случва в Българската армия, а от друга страна – да печелим доверието на обществото за вашата нелека служба и отговорност към националната сигурност на страната”, обърна се към военнослужещите Станимирова. Тя представи развитието и модернизацията, които се извършват в ИЦМО. „В момента сме в процес на много мащабно обновяване. Започнали сме от телевизията. Искаме да направим студиото си модерно, интерактивно. След обновяване на формата ще заработим по обновяване на съдържанието”. По думите ѝ сайтът на центъра – armymedia.bg, има над милион и половина посещения, като голяма част от тях са от чужбина. Главният редактор на в. „Българска армия” Андрей Рангелов представи пред аудиторията работата на вестника по военната тематика.

На 30 ноември във Военния клуб в Карлово беше представен филмът „Просто войник” със сценарист и режисьор доктор Силвия Сиракова – журналист във ВТК, пред военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. Филмът е посветен на житейския и професионален път на трима военнослужещи от Специалните сили, преживели атентата в Кербала през 2003 г. В заснемането на продукцията участват и военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. Идеята на филма е да покаже  какво мотивира съвременните български воини да служат на Родината, а също така и как се поражда приятелството и истинските човешки отношения, създадени от времето, прекарано в редовете на Българската армия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани