Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Студенти от УНСС на визита в Министерството на отбраната

[post-views]
Студенти от УНСС на визита в Министерството на отбраната

С основите на отбранителната политика на България, както и с най-актуалните теми от дневния ред на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС се запознаха студенти от специалностите „Международни отношения”, „Европейска политика и икономика” и „Политология” от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) по време на среща в Министерството на отбраната.


Посещението бе организирано по инициатива на Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) с цел запознаване на младите хора с дейността, историята и кариерните възможности, които институцията предоставя, съобщиха от МО. Младите хора поставиха въпроси, свързани с актуалната среда на сигурност, предизвикателствата, пред които страната ни е изправена във връзка с инвазията на Русия в Украйна, състоянието на въоръжените ни сили, механизмите за вземане на решения в НАТО и други.


Директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране” бригаден генерал Радостин Илиев поздрави студентите за проявения интерес и инициативност да се запознаят отблизо с работата на Министерството на отбраната. Той подчерта, че в областта на сигурността и отбраната работят редица експерти, завършили международни отношения, политология и други социални науки. Представени бяха и възможностите за участие в стажантски програми и стартиране на кариера в МО.

Най-ново

Единична публикация

Избрани