Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Плевен военноинвалиди и военнопострадали получиха дарение

[post-views]
В Плевен военноинвалиди и военнопострадали получиха дарение

Инициативата бе представена днес във Военния клуб в града от областния управител Иван Петков, заместника му Александър Трайков и главния секретар на областната администрация Ирена Христова. Дарението е от хранителни продукти, закупени с лични средства на служители от областната управа и такива, предоставени безвъзмездно от фирми. То ще бъде предоставено на 93-ма членове на Дружество „Военноинвалид“ в Плевен, съобщава БТА.

„Нашето дарение не е само с цел хората да почувстват идващите празници по-топли и по-уютни с хранителните продукти, които им предоставяме, а да се обърне внимание на тази прослойка от обществото ни, която живее в крайна бедност и нищета“, отбеляза Петков. „Основната ни идея е да се промени законодателството, защото тези хора получават процент от социалната пенсия. Ние трябва да направим така, че те да бъдат равни сред нас, да се чувстват човеци“, добави областният управител на Плевен.

Илиян Христов, председател на Дружество „Военноинвалид“-Плевен, подчерта, че е нужно да се направят законови промени, които да повишат доходите на тези нуждаещи се, да бъде разширен списъкът им с безплатни лекарства.

Лично дарение на дружеството направи Иван Мандински, управител на „Информационно обслужване“ в Плевен. Той предостави на организацията нов лаптоп.

Иван Петков добави, че е предложил на останалите областни управители в страната да организират такава благотворителна инициатива за военноинвалидите и военнопострадалите в техните региони.

Източник: otbrana.com/

Най-ново

Единична публикация

Избрани