Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Офицери и курсанти се срещат с ученици в цялата страна

[post-views]

 Офицери и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ започнаха поредица от срещи с ученици от 11 и 12 клас в училищата в цялата страна. Целта на тези срещи е бъдещите лейтенанти да представят пред тийнейджърите професията на военнослужещия, специалностите във Военния университет и изпитите, с които се кандидатства, съобщават от учебното заведение.

Курсант-старшина Белчев и неговата сестра курсант-старши сержант Белчева започнаха своята обиколка с три гимназии в Банско – Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров”, Гимназията по туризъм „Алеко Константинов“ и Професионалната гимназия по електроника и енергетика. Ръководител на екипа е подполковник д-р Марий Георгиев, главен асистент в катедра „Специализирана подготовка“.

Днес офицери и курсанти бяха и в Бяла Слатина, където проведоха срещи с учениците от Професионалната гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ и в Професионалната агротехническа гимназия „Никола Вапцаров“. Там бяха курсант-старшина Емилиян Емилов и курсант-старши сержант Виктория Кирилова заедно с капитан Иван Данев.

Източник: otbrana.com/

Най-ново

Избрани