Информационен център на Министерство на oтбраната

Спортните гимнастици в помощ на благотворителни каузи

Спортните гимнастици в помощ на благотворителни каузи

Състезателите и треньорите в спортната гимнастика освен успешни спортисти са и хора с големи сърца. Част от най-известните имена подкрепиха няколко благотворителни каузи с огромното желание да допринесат за спасяването на човешки живот.

Един от най-успешните ни състезатели в близкото минало и сега треньор Филип Янев предостави спортен екип за сумата от 150 лева за кампанията на кампанията на Стойчо Кръстев, който страда латерална амиотрофична склероза. Към момента Стойчо, е настанен в реанимация в болница Пулс ,състоянието му е тежко. Необходимо е да бъде транспортиран с линейка в Турция .Болестта протича твърде бързо, трудно му е да диша и да се храни.

Филип Янев е  носител на сребърен медал на прескок от европейското първенство в Дебрецен през 2005, европейски шампион за юноши от шампионата в Бремен 2000 година, 5-ти на прескок на олимпийските игри в Атина през 2004 година, медалист от световни купи, 6-то място на световното първенство в Мелбърн през 2005 година. Сега треньор в “Левски Спартак”, личен треньор на най-добрата ни състезателка в момента Валентина Георгиева !

Самата Валентина Георгиева, заедно с нейната съотборничка Виктория Чакова се включиха в онлайн търгът, част от кампанията “С любов за Наско” в подкрепа на 4-годишния Наско, който е роден със съдово-венозна малформация зад дясното ухо. Необходимо е продължително лечение и две операции, които не се извършват в България. Клиника European Vascular Anomalies отправиха първоначална оферта от 50 000 евро, която е непосилна за семейството.

Валентина Георгиева, която е европейската вицешампионка за девойки на  прескок от шампионата в Мерсин (Турция) през 2020 година дари златния си медал в многобоя от международния турнир в Нови Сад спечелен през 2017 година.

Младата ни надежда в спортната гимнастика Виктория Чакова също предостави едно от златните си отличия за кампанията.

Търгът организиран от бронзовата медалистка с ансамбълът по художествена гимнастика от Игрите в Рио де Жанейро Ренета Камберова и Роксана Кирилова – президент на фондация „С любов към теб“ ще продължи до 15.12.2022 година 18:00 часа.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top