Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Официален представител от Г-7: Опашката от танкери, чакащи за преминаване през турските проливи, не се дължи на ограничаването на цените на руския петрол

[post-views]
Гърция задържа руски танкер

Прекъсванията на движението на танкерите от черноморските пристанища на Русия към Средиземно море са в резултат на новото правило за застраховане в Турция, а не на ограничението на цените на руския петрол, договорено от коалицията на страните от Г-7 и Австралия, заяви снощи служител на групата, цитиран от Ройтерс.

От 20-те танкера, натоварени със суров петрол, които се сблъскват със закъснения, всички с изключение на един изглежда превозват казахстански, а не руски петрол и няма да бъдат обект на ценовия таван „при всички случаи“, каза служителят. „Не би трябвало да има промяна в статута на застраховката им в сравнение с доставки от Казахстан през предходните седмици или месеци“, добави той.

Пазарите следят отблизо въздействието на въведения от Г-7 таван на цената на руския превозван по море петрол, който влезе в сила в понеделник.

„Политиката за ограничаване на цените не изисква от корабите да търсят уникални застрахователни гаранции за всеки отделен рейс, както се изисква съгласно правилата на Турция“, заяви служителят. „Тези смущения са резултат от правилото, въведено от Турция, а не от политиката за ограничаване на цените“, добави той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани