Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Португалия победи Швейцария с 6:1 в последния осминафинален мач от Световното първенство по футбол в Катар

[post-views]

Отборът на Португалия победи категорично състава на Швейцария с 6:1 в последния осминафинален мач от Световното първенство по футбол в Катар. Селекционерът на „мореплавателите“ Фернандо Сантуш предпочете да остави на резервната скамейка голямата звезда Кристиано Роналдо. Но неговият заместник, 21-годишният Гонсало Рамош се справи чудесно, като отбеляза хеттрик за Португалия и бе с основен принос за победата:

Рамош откри с великолепен удар под гредата в 17-ата минута, а по-късно реализира и третия гол в 51-ата минута. Между двете му попадения точен с глава след корнер беше 40-годишният бранител Пепе в 33-ата минута. 4:0 направи Рафаел Герейро в 55-ата минута, като асистенцията бе пак на Рамош. Мануел Аканджи вкара почетно за „кръстоносците“ в 58-ата минута. В 67-ата минута Гонсало Рамош оформи своя хеттрик за 5:1, а три гола, дело на един играч в един мач, е първи случай на Световното първенство в Катар. Така Рамош оправда напълно доверието да заеме мястото на Роналдо в титулярния състав и засенчи звездата, поне в този мач.

Под скандиранията на португалските привърженици на трибуните,Сантуш все пак пусна в игра Роналдо в 73-ата минута, а на пейката седна героят на вечерта Рамош.

В добавеното време на мача Рафаел Леао завърши головата фиеста на португалците и направи крайния резултат 6:1.

На четвъртфиналите португалците ще имат за съперник отбора на Мароко, който изненадващо отстрани Испания след дузпи.

Останалите четвъртфинални двойки са: Нидерландия – Аржентина, Хърватия – Бразилия и Англия – Франция

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани