Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Джо Байдън получава последователна, но критична оценка на своето управление и на националната икономика в края на втората си година в Белия дом

[post-views]
Байдън заплаши с вето проектозакон, който предвижда само помощ за Израел, но не и за Украйна, нито пък план за ново финансиране за граничната охрана

Месец след по-доброто от очакваното представяне на Демократическата партия на междинните избори в САЩ, президентът Джо Байдън получава последователна, но критична оценка на своето управление и на националната икономика, съобщи Асошиейтед прес.

Ново проучване на Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес установи, че 43% от пълнолетните в САЩ одобряват начина, по който Байдън се справя с работата си като президент, докато 55% не го одобряват. Това е подобно на резултатите от допитване през октомври, само седмици преди изборите на 8 ноември, които повечето американци смятаха за ключови за бъдещето на страната.

Само около една четвърт казват, че нацията се движи в правилната посока или че икономиката е в добро състояние. Тези два показателя бяха до голяма степен отрицателни през годината, тъй като инфлацията затегна хватката си, но бяха по-положителни през по-голямата част от първата година на управлението на Байдън.

На междинните избори републиканците поеха контрола върху Камарата на представителите, но не с такава внушителна преднина, както се очакваше от тях, докато демократите дори увеличиха мнозинството си в Сената, което беше затвърдено с победата на демократа Рафаел Уорнок на балотажа на 6 декември в щата Джорджия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани