Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Специалните сили със заслужено признание от НАТО

[post-views]
Специалните сили със заслужено признание от НАТО

Посрещнаха контингент от СКСО, завърнал се от мисия на Алианса

Наградите на военнослужещите от контингента връчи генерал-майор Явор Матеев

„В продължение на 6 месеца наши колеги изпълняваха задачи в рискова зона като формирование и като специалисти, подготвяли се тук през цялата си служба. Те се справиха със задълженията си през този период с чест, отговорност и професионализъм. Защитиха името и авторитета на Специалните сили и на Българската армия. Получиха заслужено признание от ръководството на мисията на НАТО, както и от нашето военно ръководство. Щастливи сме, че така, както ги изпратихме в пълен състав, така ги посрещаме бодри, живи и здрави.“

Това заяви командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев на церемония в Пловдив по тържественото посрещане на контингент, завърнал се от участие в операция зад граница. Той припомни, че Специалните сили на Българската армия продължават да изпълняват изключително отговорни и нелеки задачи. Няколко години вече участват с контингенти в операции зад граница, носят бойно дежурство към Силите за отговор на НАТО, както и различни други бойни дежурства.

Със заповеди на министъра на отбраната и командира на СКСО бяха наградени военнослужещи от контингента. Отличията връчи генерал-майор Матеев. Предметна награда от министъра на отбраната получава и майор Коста Видев – старши експерт в отделение „Сигурност на информацията“ в СКСО.

Молебен за здраве на личния състав отслужи Ставрофорен свещеноиконом д-р Добромир Костов – ректор на Пловдивската духовна семинария. Церемонията завърши с тържествен марш на формирования от СКСО. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков и полковник Асен Шопов – председател на Военния съд в Пловдив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани