Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Косовски сърби строят барикади в северната част на страната

[post-views]
Косовски сърби строят барикади в северната част на страната

Косовски сърби започнаха да строят барикади в северната част на страната, а района беше огласен от сирени. Поводът за напрежението е арест на бивш полицай в Ярине. Сръбският президент Александър Вучич в 19 часа местно време ще направи обръщение.

На няколко места в северната част на Косово и Метохия сърбите издигнаха барикади в знак на протест срещу ареста на бившия член на косовската полиция Деян Пантич.

В северната част на Косовска Митровица и Звечан също завиха сирени.

По-малък брой членове на косовската полиция са разположени в Бошнячка махала и в селището Три солитера. Автомобили на европейската мисия патрулират в града. Косовската полиция арестува сутринта в Ярине бившия полицай Деян Пантич, който се връщаше от Рашка със съпругата си. Той е задържан по подозрение за участие в нападение с огнестрелно оръжие срещу полицаи.

От полицията не уточняват кога и къде точно е станал инцидентът. Косовската полиция съобщи, че в четвъртък е арестувала друг гражданин от сръбска националност за нападение над полицаи.

В Прищина Централната избирателна комисия проведе снощи извънредно заседание по повод изборите в четири общини в северната част на Република Косово, които са планирани за 18 и 25 декември.

След среща с политическите партии президентът на Косово Вьоса Османи отложи вота за април.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани