Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Певица от военно семейство с Гран При в Казахстан

[post-views]
Певица от военно семейство с Гран При в Казахстан

Певица от военно семейство с Гран При в Казахстан

За втори път през тази година с най-престижната награда – Гран При, от международен конкурс за вокални изпълнители в Казахстан, триумфира чаровно младата и неудържимо талантливата шуменка Славея Иванова.

Момичето е от семейство на военнослужещи от в. ф. 24350- Кочово към Командването за логистична поддръжка. Баща ѝ – капитан Ивайло Иванов е началник на секция, а майка ѝ – старши сержант Дияна Иванова е специалист по отчет на личния състав.

След като през пролетта Славея спечели ценната статуетка на ХIХ международен конкурс „Златен микрофон 2022” в град Костанай, сега тя заслужи да бъде победителка и на международната сцена на първото издание на музикалното състезание в столицата Астана, посветено на 100-годишнината от рождението на популярната певица Роза Багланова (1922-2011 г.), призната за народен герой на Казахстан.

„Безкрайно щастлива съм! – сподели Славея, веднага след като получи авторитетното отличие. – Беше трудно да пея на казахски, но красивата музика се усеща със сърцето, дори и да не разбираш езика. Радвам се, че успях да развълнувам хората в залата и журито!”, сподели певицата…

Подробности четете в новия брой на в. „Българска армия”

Най-ново

Единична публикация

Избрани