Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Студ скова Великобритания – три деца загинаха след падане в замръзнало езеро

[post-views]
Бурята Иша се приближава към Великобритания

*Три жени загинаха при стрелба в кафене в Рим

*Кървави сблъсъци в Перу – свикаха предсрочни парламентарни избори

Три деца – на 8, 11 и 12 години починаха, след като паднаха в замръзнало езеро във Вликобритания, съобщиха местните власти. Друго дете, на 6 години, остава в критично състояние. Повече за лошото време на Острова и други новини от света – вижте в следващата хроника.

Зимата скова Великобритания. Температури до -15 градуса и обилни снеговалежи причиниха редица проблеми на Острова. Особено тежка е ситуацията край Лондон, където на летище Станстед бяха отменени всичките полети. На Гетуик и Хийтроу също има забавяния. И там повече от 50 полета не се състояха заради мъгла и лед по пистите.

Движението по пътищата и ЖП-линиите в Кралството също остава затруднено, на много места са в сила предупреждения за опасност. Снегът доведе и до трагедията край Бирмингам, където деца загинаха, пропадайки в ледено езеро. Това провокира местната полиция да напомни на гражданите да не се приближават до водоеми и реки, дори да изглеждат замръзнали.

Три жени, сред които и приятелка на премиера Джорджа Мелони, бяха убити при стрелба в кафене в Рим. Четирима души са ранени, като поне един от тях е в критично състояние.

По време на стрелбата в заведението се е провждало събрание на етажната собственост на живущите в сградата. Извършителят, 57-годишен мъж, е задържан. Той е местен и има дълга история на проблеми със съседите си. Кметът на италианската столица определи инцидента като ужасяващ акт на насилие.

До смъртни случаи се стигна и в Перу, където избухнаха масови протести след рокадата във властта. Кървави сблъсъци имаше между поддръжници на вече бившия президент Педро Кастийо и представители на опозицията. Двама младежи бяха убити в схватка с органите на реда, след като хвърляли камъни срещу полицаите, а те им отговорили със сълзотворен газ.

Под натиска от улицата и в опит да овладее размириците, действащият президент Дина Болуарте, свика предсрочни избори и обяви извънредно положение в районите с най-голямо напрежение.

Междувременно в разгара на протестите в Лима, земеделски синдикални организации обявиха „безсрочна стачка“. Сблъсъците се пренесоха и в парламента, където се конфронтираха поддръжници и опоненти на Педро Кастийо, който миналата седмица разпусна депутатите и назначи служебно правителство в опит да преодолее гласуването за импийчмънта си. Той обаче беше свален от власт и арестуван за държавен преврат.

Най-ново

Единична публикация

Избрани