Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британското разузнаване смята, че „творческите бригади“ няма да помогнат за повдигане на бойния дух на руските войници

[post-views]
Проруските власти в Херсон създават местни милиции

Ежедневната сводка на британското разузнаване за войната в Украйна днес е посветена на темата за руските „фронтови творческите бригади“, съобщава Би Би Си.

На 14 декември министерството на отбраната на Русия обяви, че се създават две „фронтови творчески бригади“ за поддържане на високото морално-политическо и психологическо състояние на военните. В тях ще влизат оперни певци, актьори и циркови артисти. Исторически музикални изпълнения и развлечения за военните се организират в много въоръжени сили по света, но в Русия те се асоциират преди всичко със съветските идеи за идеологическо и политическо възпитание, отбелязва Би Би Си.

Слабият боен дух почти сигурно ще продължи да е сериозен проблем за по-голямата част от руските сили. Но опасенията на войниците са свързани най-вече с много високото равнище на загубите, лошото ръководство, проблемите със заплащането, недостига на боеприпаси, както и с липсата на ясна представа за целите на войната. Усилията на творческите бригади едва ли ще могат да премахнат тези опасения, смята британското разузнаване.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани