Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски предлага световна среща за мир

[post-views]
Русия обяви Зеленски да международно издирване

Канцеларията на украинския президент публикува видеообръщение на Владимир Зеленски, което трябваше да бъде излъчено днес, преди финалния мач от Световното първенство в Катар.

„Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на света украинската формула на мира във видеообръщение, което трябваше да бъде показано преди финалния мач на Световното първенство по футбол в Катар днес… Ние имаме пред вид глобален мир“, написа Андрий Ермак, ръководител на президентската администрация. Ако не през екраните на стадиона в Катар, призивът ще бъде видян днес от целия свят – през екраните на милиони и милиарди телефони! Това е призив за мир, добави Ермак.

Както съобщиха по-рано медиите, Зеленски предлага във видеобръщението да се организира през зимата световна среща за прекратяване на конфликта в Украйна. Зеленски предложи среща на върха, за да „се обединят всички страни около проблема (за постигане)” на световен мир“, съобщи по този повод британската телевизия ITV

По-рано СNN съобщи, че ФИФА е отказала на Зеленски да направи своето видеобръщение преди началото на финала за Световната купа.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани