Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Осем души загинаха при нападение близо до Багдад

[post-views]
Иран затвори границата с Ирак заради избухналите в съседната държава размирици

Осем души загинаха, а трима са ранени при нападение в село на 60 километра североизточно от Багдад, предаде ДПА, позовавайки се на служител по сигурността.

Късно снощи бойци откриха огън в село в провинция Дияла и избягаха от местопроизшествието, каза Ала ал Зубайди, началникът на полицията в провинция Дияла. Той добави, че нападението носи отличителните белези на бойците от групировката „Ислямска държава“. Нападателите са карали мотоциклети по време на половинчасовия инцидент, съобщи иракската информационна агенция, позовавайки се на местен служител.

През декември 2017 г. правителството на Ирак обяви военна победа срещу „Ислямска държава“, три години след като бунтовниците превзеха големи територии в северната част на страната. Членове на групировката обаче продължават да извършват нападения и отвличания в цял Ирак.

„Тези терористични инциденти, които за съжаление се повтарят напоследък, идват след големи победи на нашите служби за сигурност и военновъздушни сили, които нанесоха болезнени удари върху тероризма през последния месец“, каза иракският премиер Мохамед Шия ас Судани.

Наскоро деветима полицаи бяха убити при атака на „Ислямска държава“ в провинция Киркук.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани