Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Милиони фенове отпразнуваха световната титла с Аржентина в Буенос Айрес, но полицията спря парада на шампионите

[post-views]
Милиони фенове отпразнуваха световната титла с Аржентина в Буенос Айрес, но полицията спря парада на шампионите

Националите на Аржентина обиколиха столицата Буенос Айрес в празничен парад по случай триумфа на Световното първенство. Новите герои на нацията обаче не стигнаха до площада на „Обелиска“, където трябваше да е кулминацията на празника, след като полицията предпочете да сложи край на парада.  Причината бе струпването на над 5 милиона души по улиците на града

Шампионският парад на Аржентина събра около 5 млн. привърженици по улиците на столицата Буенос Айрес. Огромният брой запалянковци на тима, воден от звездата Лионел Меси, празнуваха с любимците си, които в неделя детронираха Франция след 3:3 в редовното време и продълженията и 4:2 при дузпите. Феновете на аржентинците, облечени в бяло и небесносиньо – цветовете на националната фланелка, танцуваха и използваха различен вид пиротехника в знак на радост от третата световна корона на треньора Лионел Скалони и компания. Мнозина от привържениците бяха на палатки цяла нощ, за да си гарантират места покрай планирания маршрут на шампионския парад. След пристигането си от Катар, играчите потеглиха от тренировъчната база на Аржентинската футболна асоциация (АФА) на 30-километрово приключение до емблематичния Обелиск в центъра на Буенос Айрес. Националите на Аржентина обиколиха столицата Буенос Айрес в празничен парад като безброй фенове ги аплодираха из града и тичаха покрай открития автобус, на който се бяха качили Лионел Меси и неговите съотборници. Новите герои на нацията обаче не стигнаха до площада на „Обелиска“, където трябваше да е кулминацията на празника. Причината е, че по улиците на града се струпаха над 5 милиона души и от полицията предпочетоха да сложат край на парада, за да не се стигне до инциденти. Това наложи играчите да се прехвърлят от автобуса на специален хеликоптер, с който се прибраха в базата на федерацията. Автобусът беше атакуван и от фенове, които искаха да се докоснат до героите си. Има поне един смъртен случай, а 5-годишно дете е в кома вследствие на струпванията.

Впоследствие Лионел Меси и Анхел ди Мария отпътуваха за родния си град Росарио.

Клаудио Тапия, президент на Аржентинската футболна асоциация (АФА), обвини полицията за решението да прекратят преждевременно планираната обиколка с автобус и поднесе извинения от  името на всички шампиони.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани