Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фюри и Усик са постигнали споразумение за мач за абсолютната световна титла

[post-views]
Фюри и Усик са постигнали споразумение за мач за абсолютната световна титла

Тайсън Фюри и Олександър Усик са се разбрали за мач за абсолютната световна титла в тежка категория. Това сподели боксовият промоутър Боб Аръм. В началото на месеца Фюри победи сънародника си Дерек Чисора за трети път и защити пояса на Световния боксов съвет. След двубоя, 34-годишният „Цигански крал“ и украинският шампион, който е носител на 4 пояса обявиха, че ще имат мач помежду си през фувруари или март в Саудитска Арабия или Великобритания

Тайсън Фюри и Олександър Усик ще имат двубой помежду си който ще е за абсолютната световна титла в тежка категория. След победата на Фюри над Дерек Чисора „циганският крал“ предизвика украинския герой Усик, който е притежател на коланите на IBF, IBO, WBO и WBA. Усик наблюдаваше на живо сблъсъка на  „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. След двубоя двамата боксьори се съгласиха на мач помежду им“.

Мениджърът Боб Аръм заяви следното :

„С Фюри и Усик си имаме работа с двама възрастни, няма толкова празни приказки и размени. Усик ми е добър приятел, той е много интелигентен, а Тайсън е Супермен, както като атлет, така и като интелект“. Американският промоутър организирал едни от най-паметните мачове на Мохамед Али през 70-те години на миналия век, добави, че и двамата искат мача и едва ли ще има размотаване. Въпросът е за датата и мястото на сблъсъка. Този двубой определено ще се състои и ще се проведе в първите четири месеца през 2023 година“.

35-годишният Усик има вече две победи над Антъни Джошуа. Първо той детронира британеца в Тотнъм през септември миналата година и след това през месец август го надигра в Джеда, Саудитска Арабия. Месец по-късно украинецът сподели, че наистина би искал мач с Фюри следващата година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани