Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач

[post-views]
Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач

Руски държавни медии съобщиха днес за пожар на борда на единствения самолетоносач, с който страната разполага, предаде АП.

На „Адмирал Кузнецов“, един от флагманите на руските военноморски сили, е избухнал „лек пожар“ по време на ремонтни дейности в корабостроителница в северното пристанище Мурманск. ТАСС и РИА Новости съобщиха новината, цитирайки ръководителя на държавната Обединена корабостроителна корпорация Алексей Рахманов. Той уточни, че пожарът на борда на самолетоносача, който е подложен на основен ремонт, е бил потушен бързо и няма пострадали.

Забавяния и злополуки помрачиха работата по ремонта на „Адмирал Кузнецов“, която започна през 2017 г. и първоначално се очакваше да приключи миналата година, отбелязва АП. Най-малко един човек загина, а 12 получиха наранявания, след като пожар избухна на самолетоносача през декември 2019 година. Предходната година кран падна на палубата на кораба, след като плаващият док, на който той беше закотвен, започна да потъва и причини неуточнени щети.

През юни Рахманов каза пред руски медии, че очаква самолетоносачът да бъде готов след ремонта в началото на 2024 г. – почти три години по-късно от първоначално предвиденото.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани