Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гълъб Донев увери Фон дер Лайен, че правителството е твърдо ангажирано да изпълни напълно ПВУ

[post-views]
Гълъб Донев увери Фон дер Лайен, че правителството е твърдо ангажирано да изпълни напълно ПВУ

В писмо до  председателя на Европейската комисия  Урсула фон дер Лайен служебният премиер Гълъб Донев заявява, че „правителството е твърдо ангажирано с пълното изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост“, съобщава пресслужбата на Министерския съвет.

Седмица след като България получи средствата по първият транш от ПВУ в размер на 1,370 млрд. евро, Донев благодари на Фон дер Лайен за дадената от нея висока оценка за качеството на Националния план за възстановяване и устойчивост на България и за напредъка по неговото изпълнение. Премиерът отправя своите и на служебния кабинет благодарности в отговор на писмото на председателя на ЕК отпреди седмица, в което г-жа Фон дер Лайен приветства българското правителство за успешните първи стъпки по изпълнението на Националния план

Гълъг Донев отбелязва последователните усилия на служебния кабинет, както и фокуса върху изпълнението на следващите цели, включително важни стъпки в сферата на върховенството на закона, мерки за борба с корупцията, мерки за енергийна ефективност, а също и инвестиции, целящи подобряването на социалната, здравната и други сфери.

В писмото си премиерът Донев също тк потвърждава твърдия ангажимент на българското правителство за пълното изпълнение на Националния план и благодари за дадените от г-жа Фон дер Лайен уверения, че българското правителство и занапред ще може да разчита на ползотворно сътрудничество с Европейската комисия.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани