Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Започва ски-сезонът в Пампорово, пистите са заснежени

[post-views]
Започва ски-сезонът в Пампорово, пистите са заснежени

Ски-сезонът в Пампорово ще бъде открит днес.  В официалното откриване ще участва министърът на туризма Илин Димитров.  Очаква се заетостта в хотелите да се върне на нивата отпреди пандемията. Около 300 оръдия за изкуствен сняг работят денонощно през последните дни, като те са подготвили пет писти за най-запалените любители на белите спортове.

Сняг тази сутрин не вали, но успяхме да направим достатъчно, за да имаме такова усещане. Ще работят основните лифтове и двата моста. Имахме под 48 часа, в които да произведем такова огромно количество сняг, каквото не съм виждал през последните 13 години, уточни за Радио Пловдив изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков.

По думите му вече е възстановено това, което беше преди пандемията. Хотелите са пълни над 85 %. Има туристи от всички балкански държави и от Ирландия.

От днес до 28 декември включително, цената на дневната лифт карта ще бъде 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж (12-17 г.) или лице над 65 години и 45 лева за дете (7-11 г.).

Редовните цени на лифт картите за новия зимен сезон влизат в сила от 29 декември. Еднодневната ски карта ще струва 85 лева за възрастен, 67 лева за младеж (12-17 г.) или лице над 65 години и 51 лева за дете (7-11 г.).

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани