Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Коледен концерт на Духовия оркестър на ВВС

[post-views]
Коледен концерт на Духовия оркестър на ВВС

С богат жанров репертоар Представителният духов оркестър на ВВС впечатли командването и личния състав на авиобаза Граф Игнатиево в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

Концертът на духовите оркестранти започна с химна на ВВС  „Марш на българските орли авиатори” по стихове на Любомир Бобевски и музика на Радул Милков. В едночасовата програма присъстващите се насладиха на аранжимента на класически произведения като валс на Дмитрий Шостакович, валса „Амурски вълни“ на Макс Кюс, танго по музика на Астор Пиацола, съвременни български маршове, музикален микс от хитове на шведския вокален квартет „Абба“ и музикални произведения на Франк Синатра.

Финалът на Коледния концерт бе в неповторим аранжимент на автентични български хора и естрадни песни! През тази година Представителният духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов осъществи повече от 80 участия във военни и национални чествания, тържества, ритуали и церемонни. Целият състав на оркестъра и неговият диригент бяха наградени с поименни юбилейни грамоти от командира на ВВС за своите високи музикално майсторство и принос в утвърждаване на българските национални и авиационни традиции.

Най-ново

Единична публикация

Избрани