Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

8 морски оръдия за новите фрегати на Германия

[post-views]
8 морски оръдия за новите фрегати на Германия

Германската технологична група Rheinmetall получи поръчка от нидерландския корабостроител Damen Naval за доставка на 8 от най-съвременните отбранителни системи MLG27-4.0 за фрегатите тип F126, които нидерландската компания в момента строи за германския флот.
Лекото морско оръдие MLG27-4.0 е член на новото моделно семейство дистанционно управляеми оръжейни станции (RCWS) SeaSnake, произвеждани в Унтерльоб. Основният елемент на дистанционно управляваната оръжейна станция е револверното оръдие BK-27M. Предшественикът на новия MLG27-4.0 служи като вторично въоръжение на настоящите германски фрегати тип F125.
В сравнение с предишните модели отбранителната система от следващо поколение включва серия от технологични иновации. Това е изключително усъвършенствана корабна отбранителна система, оборудвана с дневни ТВ камери, инфрачервени сензори и лазерни далекомери и може да бъде интегрирана в съществуваща корабна командна и контролна система, като се вземат под внимание всички приложими ИТ и ОТ изисквания за сигурност.
27-мм револверно оръдия може да работи в режим на единичен изстрел, в регулируеми залпове или при продължителна скорост на огън със корострелност до 1700 изстр./мин. Неговото ниско тегло и възможността за регулируема мрежа за изстрелване, съчетани с интегрирано проследяващо устройство, правят оръжейната система MLG27-4.0 мощно въоръжение за модерни фрегати като тип F126.

И четирите фрегати ще бъдат построени изцяло в германски корабостроителници (във Волгаст, Кил и Хамбург), като първата фрегата е планирана за доставка през 2028 г. Договорът между Damen и Федералната служба на Бундесвера за оборудване, информационни технологии и поддръжка в експлоатация включва опция за още 2 фрегати.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Димитър Ставрев

Най-ново

Единична публикация

Избрани