Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция и Русия може да сформират съвместни патрули в Северна Сирия, заяви турският министър на отбраната

[post-views]
Турция и Русия може да сформират съвместни патрули в Северна Сирия, заяви турският министър на отбраната

Турция и Русия може да сформират съвместни патрули в Северна Сирия, заяви днес турският министър на отбраната Хулуси Акар, цитиран от Анадолската агенция.

Говорейки пред журналисти в турския парламент, Акар коментира неотдавнашната тристранна среща с колегите си от Сирия и Русия в Москва.

„Нашата цел е отбраната на нашата страна и народ. За това борбата срещу тероризма е много важен елемент“, посочи той.

Отбелязвайки успехите на Турция в антитерористичните усилия, Акар заяви, че е казал на своите колеги на тристранната среща в Москва, че не е възможно Турция да приеме повече бежанци.

Той изрази надежда, че тристранните разговори ще продължат „разумно, логично и успешно“.

Акар каза, че Турция не би взела каквото и да е решение, което би създало проблеми за сирийския народ, и добави, че позицията на Анкара „трябва да бъде известна на всички страни и да бъде третирана по съответния начин“.

На 28 декември в Москва се състоя среща в тристранен формат с участието на турския министър на отбраната Хулуси Акар, сирийския военен министър Али Мухаммад Абас и министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу, която беше първият официален контакт между отговорни представители на Анкара и представители на режима на сирийския президент Башар Асад от 11 години насам.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани