Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Комисията по отбрана подкрепи промените в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите

[post-views]
Комисията по отбрана подкрепи промените в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите

Внесеният от Костадин Костадинов и други народни представители от ПГ „Възраждане“ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите бе подкрепен днес от Комисията по отбрана с 11 гласа „за“ и 2 „въздържали се“. Той бе представен от народния представител Николай Дренчев, който посочи, че става въпрос за хора, които са пострадали по повод отбраната на страната, а днес са в тежко социално положение. Поправките са насочени в две основни посоки. Едната е подобряване на грижите за социалното и здравното състояние на военноинвалидите и военнопострадалите и другата – възлагане на допълнителни ангажименти на държавни ведомства и структури.

В края на миналата година социалната комисия, която е водеща, не подкрепи проекта. Тогава бе изразено опасение, включително и от представителите на Министерството на труда и социалната политика, че би могло да се създаде неравнопоставеност между различните групи хора с увреждания.

Законопроектът е включен в дневния ред на утрешното заседание на Комисията по транспорт и съобщения. Той е разпределен още в комисиите по бюджет и финанси, по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по здравеопазването.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани