Информационен център на Министерство на oтбраната

Автомобилното изложение в Брюксел се завръща, очаква 300 хил. посетители

Автомобилното изложение в Брюксел се завръща, очаква 300 хил. посетители

Автомобилното изложение в Брюксел се завръща в изложбените зали на “Хейзъл” този уикенд за стотното си издание след две години прекъсване заради Covid пандемията, съобщава агенция Белга. Медии и специални гости се поканени в петък, а изложението ще бъде отворено за публика от 14 до 22 януари. Въпреки липсата на “Волво” (Volvo) и “Ферари” (Ferrari), в изложението ще участват над 50 автомобилни марки, а организаторите очакват шоуто да привлече около 300 000 посетители.

Автосалонът обаче ще бъде по-малък по площ от предходните. “Трябваше изцяло да преосмислим дизайна”, казва директорът на шоуто Габриел Жофоа. “Изложбените зали в “Хейзъл” са много популярни и по едно и също време през януари ще се състоят четири различни събития. В резултат нашите изложители ще имат по-малко пространство, отколкото в миналото”.

Автомобилното изложение в Брюксел ще се проведе в контекста на отслабващия пазар на автомобили в Белгия. През 2022 г. са били регистрирани около 366 000 нови коли, което е най-ниското ниво от 1995 г. насам, и е спад с 4,4 на сто спрямо 2021 г. Жофоа обаче вярва, че през тази година перспективите пред сектора ще се подобрят. “Логистичните проблеми са решени. Очакваме 2023 г. да бъде по-добра от 2022 г.”.

Посетителите ще могат да посетят няколко информационни сесии, чиито домакини ще бъдат експерти и изложители, и ще могат например да открият възможности за работа в сектора на производството на камиони.

В допълнение шоуто ще акцентира и върху “Формула 1” със специална зона за спортни автомобили. “Там нашите посетители ще открият тайните на “Формула 1″ с помощта на десетки симулатори и около 30 игрови конзоли”, казва директорът Габриел Жофоа. Събитието освен това за пръв път ще бъде домакин на избора на европейска “Кола на годината”.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top