Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Екстремното време в САЩ. Торнадо уби най-малко шест души в щата Алабама

[post-views]
Екстремното време в САЩ. Торнадо уби най-малко шест души в щата Алабама

Екстремното време в САЩ продължава да отнема човешки животи. Най-малко седем души, сред които и дете загинаха при мощно торнадо и бури в щата Алабама, предават международните осведомителни агенции.

Най-тежко засегнатите от торнадото са централните окръзи на щата Алабама Отуга и Далас, от които идват и повечето съобщения за загинали. Освен човешки животи природната стихия е нанесла и мащабни материални щети- от  съборени покриви на сгради до изкоренени дървета и електрически стълбове, съобщават местните власти.

Освен от Алабама, лошото време засегнa и съседните щати Джорждия и Мисисипи, в които по данни на Националната метеорологична служба са регистрирани над 30 торнада.

Природният феномен, е често срещано явление в САЩ, особено за южните и централните части на страната, но през последните години сезонът на торнадата става все по-дълъг.

Междувременно западното американско крайбрежие се подготвя за поредната буря. В началото на седмицата най-малко 17 души  загинаха в щата Калифорния, при наводнения и свлачища, причинени от невиждани от години поройни дъждове.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани