Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМА търси военни лекари за Медковец, Банкя, Бургас и Безмер

[post-views]
ВМА търси военни лекари за Медковец, Банкя, Бургас и Безмер

Със заповед на министъра на отбраната са обявени  вакантни длъжности за военнослужещи във ВМА. Конкурсът е за лица, завършили граждански висши училища в страната или в чужбина. Кандидатите трябва да бъдат с минимално образование и квалификация „магистър-лекар“ за медицинските пунктове във военните формирования в Медковец, Банкя, Безмер и във ВМА, а за Бургас – „магистър- дентална медицина“. За формированието в Банкя кандидатите трябва да имат готовност и за парашутни скокове. Има и две длъжности за сержанти с минимално образование „бакалавър – медицинска сестра“ и една за „професионален бакалавър по…“

Документи се подават до 24 февруари чрез структурите на ЦВО до началника на ВМА. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка по Единния армейски тест и събеседване.

Военният лекар в медицинския пункт изпълнява основните задължения на общопрактикуващ лекар: преглежда,  диагностицира и лекува заболявания, както и оказва лекарска помощ при  наранявания. При необходимост осигурява и спешна медицинска помощ. Медицинска сестра военнослужещ в медицинския пункт изпълнява основните задължения на медицинска сестра: изпълнява лекарските назначения, подпомага лекаря при извършваните  манипулации и придружава болни, пострадали и нуждаещи се от  специализирана помощ до медицинско заведение, както и участва в  извършването на годишните профилактични медицински прегледи. При  необходимост осигурява и спешна медицинска помощ.

Подборности на https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2023/20230112_Obyava_konkurs_VMA.pdf

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани