Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия разширява списъка с британски граждани със забрана да влизат в страната

[post-views]
Делегация на „Хамас“ посети Русия, съобщи руското външно министерство

На фона на решението на Великобритания да предаде на Украйна танкове Challenger 2 Русия въведе санкции срещу министъра на външните работи на Обединеното кралство Джеймс Клевърли и срещу началника на генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс.

Още на 12 януари руското министерство на външните работи обяви, че разширява списъка с британски граждани, на които се забранява влизането на територията на Русия.

Тогава беше съобщено за 36 души, сред които членове на кабинета, представители на силовите ведомства и журналисти.

Днес бяха разкрити някои от имената в руския черен списък. Освен външния министър и началника на генералния щаб в него фигурират министърът на регионалното развитие Майкъл Гоув, канцлерът на Ланкастърското херцогство Оливър Даудън, министърът без портфейл Назим Захави и няколко души от ръководството на Стратегическото командване на британската армия и на Националния център по киберсигурност.

От руското дипломатическо ведомство обясниха, че публикуването на пълния списък е нецелесъобразно.

В същото време изразиха готовност при интерес да информират британските власти и общественост за онези, които “поощряват враждебния курс, насочен към демонизирането на нашата страна и опитите за поставянето ѝ в международна изолация и разрушават основата на двустранните отношения”.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани