Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американска модна дизайнерка спечели титлата на „Мис Вселена“

[post-views]
Американска модна дизайнерка спечели титлата на „Мис Вселена“

Американска модна дизайнерка спечели титлата на
Американска модна дизайнерка спечели титлата на „Мис Вселена“

Представителката на САЩ Ар Бони Гейбриъл спечели титлата на „Мис Вселена“. Конкурсът се състоя тази нощ в Ню Орлиънс и се излъчваше в сайта на надпреварата и в стрийминг платформа в САЩ.

Подгласнички на американката станаха Аманда Дудамел от Венецуела и Андрейна Мартинес от Доминиканската република.

Ар Бони е моден дизайнер и модел, посветила се на екологичната мода. Тя преподава също и уроци по шиене. Обича да пътува, да спортува и е голяма почитателка на изкуството, се казва в кратка справка за нея на сайта на конкурса.

В гимназията е била волейболистка, но още на 15 години я привлича проектирането на дрехи, работата с материи и тъкани. Следва в Университета на Северен Тексас, откъдето получава бакалавърска степен по моден дизайн, специализирала се в работата с влакна.

Понастоящем Ар Бони е главен изпълнителен директор на собствената си модна линия за устойчиви облекла Ар Бони Нола (R’Bonney Nola).

Тя е и водещ инструктор по шиене в Магпайс енд Пийкокс (Magpies & Peacocks), базирана в Хюстън модна къща.

Ар Бони Гейбриъл е първата американка от филипински произход, спечелила титлата „Мис САЩ“, което й осигури и участие в конкурса „Мис Вселена“. Тя казва, че иска да бъде гласът на американците от азиатски произход. Ар Бони иска също така да вдъхнови жените и момичетата в САЩ да се борят за постигане на целите си, като не забравят откъде са тръгнали и кои са.

Ар Бони Нола Гейбриъл е родена на 20 март 1994 г. в Хюстън, в щата Тексас. Косата й е кестенява, а очите и кафяви и е висока 1,70 метра. Баща й е филипинец, а майка й е американка.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани