Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен блок в град Днепър достигна 23; над 40 души са в неизвестност

[post-views]
Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен блок в град Днепър достигна 23; над 40 души са в неизвестност

Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен блок в източния украински град Днепър достигна 23. 43 души остават в неизвестност, предаде Ройтерс, като се позова на общинския съвет.

Предишните данни бяха за 21 убити и 35 изчезнали.

Кметът на града Борис Филатов изрази опасения, че шансовете да бъдат открити живи хора под развалините вече са минимални.

„Нека Бог ни помогне да намерим (поне) неколцина от (хората в неизвестност). Мисля (обаче), че (убитите) ще са десетки“, каза Филатов.

Жилищният блок бе поразен при вълната от руски ракетни удари в Украйна вчера.

72 апартамента са били разрушени, заяви кметът на град Днепър. Той предположи, че мишена на руския удар е била близка електроцентрала, която обаче е била „подмината“ от изстреляната от руската армия ракета Х-22.

Този вид оръжия не се отличават с висока точност и по принцип се използват срещу кораби. По-рано украински и западни представители са казвали, че Русия е на път да изчерпи запасите си от ракети с прецизно насочване – тема, която самата тя не е коментирала.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани