Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Карлово и Казанлък отбелязаха Освобождението си

[post-views]
Карлово и Казанлък отбелязаха Освобождението си

На 8 януари в Карлово в тържествена обстановка беше отбелязана 145-тата годишнина от Освобождението на града. Участие взеха военнослужещи от 3-ти механизиран батальон и Военният духов оркестър на 61-ва Стрямска бригада.
Тържественото честване на годишнината започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските воини и българската войска, дали живота си за освобождението на града, произнесе директорът на историческия музей Мария Деянова. Честването продължи пред Паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя.

На ритуала присъстваха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Карлово, народни представители, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61-ва механизирана бригада, представители на военно-патриотичните организации и граждани на Карлово.

Освобождението на Казанлък беше отбелязано с ритуал по поднасяне на цветя на паметника в двора на Девическия манастир „Въведение Богородично”, на което присъстваха кметът на Казанлък Галина Стоянова, Старозагорският митрополит Киприан и заместник-командирът на 61-ва механизирана бригада полковник Мирослав Костадинов. (БА)
Фото 61-ва бригада

Най-ново

Единична публикация

Избрани