Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дали няма да прочетем някъде, че сме продали ракетни установки СС-23?

[post-views]
Дали няма да прочетем някъде, че сме продали ракетни установки СС-23?

Отсега опровергавам. Унищожихме ги преди две десетилетия.

През ноември м.г. разбрахме, че Нидерландия ни подарява самолети Ф-16, ако се съгласим да предоставим нашите МиГ-29 и Су-25 на Украйна. От два дена чуваме, че НАТО закупило 14 български щурмови самолета Су-25, които по-късно е предало на Киев. Междувременно пак публикации в западни сайтове съобщават, че Чехия купила от България за Украйна неизвестен брой танкове Т-72М1.

Някои ни съветват всички новини около войната в Украйна да приемаме с не малка доза скептицизъм. Като че ли са прави. Защо ли? Защото се оказа, че Нидерландия е изразила готовност да обучи наши пилоти да управляват Ф-16, а не е искала да ни предостави такива самолети срещу нашите МиГ-29, при това за  даване на Украйна. Като онази приказка за компютрите и компотите.

Днес пък стана ясно, че Министерството на отбраната не е продавало самолети Су-25 повече от 10 години. То остана и тях да продадем, да затворим хангарите и да пуснем пилотите и техниците в отпуск. Едни 20 Су-25 били продадени през  2005 – 2012 г. на четири фирми. Част от тях били изнесени зад граница, шест били в България, собственост на нашенска фирма, но си стоят тук, т.е. не са продадени. Къде са годините 2005-2012, къде е войната в Украйна?!

И танковете си стоят в армията ни, казва министърът на отбраната Димитър Стоянов.  И С-300, и МиГ-29, и Су-25. Нали има решение на Народното събрание за военна и военно-техническа подкрепа на Украйна със секретен списък в него. Гласуваха го депутатите, които много добре знаят какво въоръжение и техника е изброено в него. Всеки от тях може да проконтролира какво отива зад граница. И да потвърди или не подобни новини.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани