Информационен център на Министерство на oтбраната

Ердоган: Турция успя да постигне повечето от целите си за 100-годишнината на републиката

Турция ще изпълни обещанието си към Финландия, заяви Ердоган

Турция до голяма степен успя да постигне целите, поставени пред републиката по повод 100-годишнината от основаването й. Това заяви днес пред турския парламент президентът Реджеп Тайип Ердоган, предадоха турските медии.

До голяма степен сме постигнали целите, които искаме да постигне страната ни и народът ни през 100-годишнината на нашата република. Въпреки сериозните изпитания и глобалните кризи, които страната ни изживя през последните десет години и които доведоха до забавяне в някои области, това не са проблеми, които могат да навредят на мащаба на нашите постижения. Годината 2023 е и символ на нашата двайсетгодишна работа (на управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган – бел. ред.), каза той в реч пред съпартийците си.

Според Ердоган именно това прави исторически важни предстоящите президентски и парламентарни избори, които ще се проведат през следващите месеци.

Нито едни избори в живота ни не са били лесни. Подготвяхме се и участвахме във всички избори с голяма борба, решителност и усърдие и благодарение на Бога успяхме да излезем победители на всички избори, каза турският лидер.

Турският президент също така заяви, че Анкара е “способна да превърне световните катаклизми в основа за собствен пробив”.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top